FourPoint Energy

Headquarters Build-Out

FourPoint Energy’s headquarters is located in the heart of Cherry Creek in Denver and features stunning views, state-of-the-art audio/visual components,  unique art installations, and a community gathering space with a café for employees.

Location:
Denver, Colorado
Owner:
FourPoint Energy
Architect:
RNL

30,000

Total Square Feet

An office that reflects a culture

The Big Picture

When FourPoint Energy selected the 4th and 5th floors of a brand new Class A office tower for their headquarters, they wanted to make sure the finished space reflected their culture. The result is a clean and polished environment with raw and industrial elements including wood, stone, steel and glass. 

Offices have high-end finishes, and employee amenities include stunning views of the Rocky Mountains and Front Range; several levels of below-grade parking; high-end technology; art; and  access to a variety of gaming tables in the community room.

Ingenuity in Action

Located in the 100 Saint Paul Office Building, also built by GE Johnson, FourPoint Energy’s new headquarters features a stairway that connects the two floors and also promotes activity and wellness, along with access to the executive team that is located near the top of the stairs. The open stairway required complex structural changes to the building and modifications to the exterior curtain wall.  Open, high-end solid walnut treads were attached to a single center steel stringer. A glass rail was fastened to the end of the treads to maintain the open and airy atmosphere of the office space. 

To complete the project on time, the team constructed a platform over the opening where the stairway was installed so that work could occur simultaneously on the fourth and fifth floors. Long lead items including light fixtures, mill work, high-end stone tile and counter tops were mitigated with scheduled workarounds and with expedited installation at the end of the project.

72
Straight hours worked by crews to get long lead light fixtures installed for turnover
4
Weeks saved in schedule by installing a platform over the staircase opening
The little details
  • Custom casework, high-end wallpaper, and natural stone counter tops provide finishing touches.
  • The team sent two drivers with a rental truck to San Diego to pick up special order light fixtures that would not be installed by the occupancy date if they were shipped.
Scroll to Top